Петър Малев отново е най-добрият спортист на Генерал Тошево

За втора поредна година Петър Малев от Спортен клуб по силов трибой “Цунами” стана победител в анкетата “Спортист на годината” на град Генерал Тошево.

Петър Малев отново е най-добрият спортист на Генерал Тошево

С постижението си трибоецът се нареди до Божидар Георгиев, който също е печелил престижната класация в две последователни години – през 2014 и 2015. Успехът на Петър Малев става още по-впечатляващ, тъй като за четвърта поредна година състезател от СК “Цунами” излъчва победителят в листата.



14-то издание на анкетата “Спортист на годината” по традиция се проведе в навечерието на Коледните и Новогодишни празници в една от залите на Общинска администрация град Генерал Тошево. Наградите бяха връчени лично от кмета на общината Валентин Димитров.


През настоящата 2017 година, Петър Малев регистрира отлични резултати, които безапелационно му осигуриха първото място в престижната класация. Състезателят на СК “Цунами” е национал на България по силов трибой за младежи до 18 години. При лично тегло 66 кг и възраст от 16 години, той стана държавен шампион по вдигане от лег за мъже – с национален рекорд от 142.5 кг. Освен това е държавен шампион във всички състезания във възрастова група „Юноши до 18 г.”, а на Европейско първенство по силов трибой за „юноши до 18 г.” стана вицешампион. Златен медалист е в движението „Вдигане от лег” – 137.5 кг.


На второ място в анкетата остана волейболистът на “Спортист 99” – Генерал Тошево Красимир Костадинов, който е водещ състезател на своя тим и през годината е сред най-добре представилите се играчи в шампионата на “Изида Къп” – Добрич.


На трето място остана отборът по хокей на трева “Стик ГТ”. От четвърто до десето място, позициите бяха разпределени по следния начин:

Аристидис Георгиус Папатеодору – баскетбол

Димитър Тодоров Господинов – волейбол

Ели Младенова Митева – тенис на маса

Живко Живков Желев – баскетбол

Димитър Красимиров Димитров – футбол

Диян Петров Иванов – футбол

Димитър Иванов Иванов – футбол


За треньор на 2017 година единодушно беше избран Руслан Томов – наставник на ВК “Спортист 99”.