Мая Димитрова: С всяко действие общинските съветници от БСП работим в полза на Добрич и гражданите

Общинските съветници от БСП в местния парламент на град Добрич отчетаха на пресконференция постигнатото през първата половина от мандата. Отчетът вече бе представен на партиен форум на общинската организация на партията, а днес с него бяха запознати и гражданите.

Мая Димитрова: С всяко действие общинските съветници от БСП работим в полза на Добрич и гражданите

Четирима от общо шестима общински съветници на БСП в Общински съвет - Добрич участваха в пресконференцията.



С всяко едно свое действие сме работили и ще работим в полза на Добрич и гражданите, заяви Мая Димитрова - общинкси и областен председател на Българската социалистическа партия. Това е видно от нашите гласувания и от аргументите, които излагаме при обсъжданията, добави тя.

Не подкрепихме Бюджет 2016 и 2017, защото не бяха намерени начини за увеличаване на приходната му част, има големи резерви по отношение на събираемостта, обясни Мая Димитрова.

Тя припомни, че по предложения на БСП ще се извърши ремонт на къщата-музей на Адриана Будевска, а улиците "Разлог" и "Важен" ще се сдобият с канализация.

Залагат се ниски планове в приходната част на бюджета на Добрич с цел отчитане на преизпълнение, смята общинският съветник Галин Иванов. Искаме в Бюджет 2018 да видим прецизиран, дори по-агресивен план в приходната част, заяви още той.

Наша цал е да спрем оптимизирането на училищната мрежа в Добрич, защото това означава затваряне на училища, сподели Боян Саркизов - общински съветник от БСП и учител по професия. Той изрази тревогата си, че закритите вече училища в града се рушат и са в трагично състояние. Боян Саркизов съобщи, че на последното заседание на постоянната комисия по култура към Общинския съвет е била обсъдена идеята в Бюджет 2018 да се заложат средства за ремонт на органовата зала - пъроначално за покрива на сградата и на самия музилен инструмент. Той се обяви категорично за това предложение и смята, че то трябва спешно да се реализира през следващата година.

Наш основен приоритет е икономическото развитие на град Добрич, заяви Светлин Колев. Според него проблемите пред бизнеса са много, но основен е липсата на инфраструктура. Решаването на този проблем трябва да е основен приоритет на кмета, общинска администрация и всички общински съветници, за да може градът да се развие като силен икономически, смята Светлин Колев.