Кметът на Каварна подписа договор за реализация на проект за 5,8 милиона лева

Днес кметът на община Каварна г-жа Нина Ставрева подписа с Държавен фонд “Земеделие” договор за финансиране на проект ”Реконструкция и рехабилитация на общински пътища в община Каварна” по Мярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малки по мащаби инфраструктура”.

Кметът на Каварна подписа договор за реализация на проект за 5,8 милиона лева

Спечеленият от Общината проект ще даде възможност през следващата година да се направи реконструкция и рехабилитация на 11,8 км. от общинската пътна мрежа. Това са четири участъка – общински пътища с връзка към републиканската пътна мрежа, които отговарят на условията за финансиране: Каварна – Балчик (разклона за с. Божурец), Каварна-Топола (разклона за с. Раковски), Каварна – Балчик (в района на Топола – местност Икънтълъка, на границата с община Балчик) и ул. България в гр. Каварна.



Финансирането на планираната реконструкция и рехабилитация на посочените общински пътища, съоръженията и принадлежностите към тях е 100 %, а размерът на допустимите разходи за дейности по проекта е 5 867 315,29 лв.

„Това е изключително добра новина за община Каварна и голям успех за общинската администрация. Благодаря на всички колеги, които участваха в подготовката на документите. Очакваме резултат по още два внесени проекта, свързани с общинската инфраструктура. Има много други общински пътища, които се нуждаят от реконструкция и рехабилитация. Надявам се да получим финансиране и за част от тях. Ремонтът на други сме заложили в бюджета” , каза г-жа Ставрева. Тя допълни, че ще продължи да настоява пред Агенция „Пътна инфраструктура“ и Министерство на регионалното развитие да се предприемат спешни мерки за ремонта на невралгични точки по републиканската пътна мрежа на територията на община Каварна. Такъв е пътят Каварна - с. Българево – Шабла.  Г-жа Ставрева настоява за спешна цялостна рехабилитация на този пътен участък и е получила подкрепа за това и по време на срещите си с народни представители от региона.