Какво закусват най-успешните хора в света

Учените не са единодушни относно твърдението, че закуската е най-важното хранене за деня, съобщава Tech Insider. Да, започването на деня с добре балансирана и здравословна закуска предполага, че водим здравословен начин на живот по принцип, което се определя от много други фактори.

Какво закусват най-успешните хора в света

Много успешни хора започват деня с кратка тренировка, с добра закуска, с подготвен план за деня. Но с натоварените ангажименти, сигурни ли сме, че всички следват това правило?


Все пак има и изключения, посочва Business Insider. Любопитни ле сте да разберете, какво закусват едни от най-успешните хора на планетата?


Певецът и актьор Джъстин Тимбърлейк обича да хапва бъркани яйца и гофрети, напоени с бадемово масло, преди сутрешната си тренировка.


Що се отнася до закуската на главния изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси, той обича сутрин две твърдо сварени яйца със соев сос.


Доналд Тръмп не е придирчив към закуската. Според Чикаго Трибюн той обича да яде бекон с яйца. Пред Фокс Нюз пък Тръмп заявил, че харесва корнфлейкс. А неговият бивш бодигард Кийт Шилер казва, че от време на време му взимал яйчен МакМъфин. 


Телевизионната водеща Кели Рипа обича да яде кисело мляко с ядки, а преди това да изпие капучино или тройно лате. ​


Главният изпълнителен директор на Амазон, Джеф Безос, изяжда за закуска цяла опаковка с бисквити Pillsbury заедно със семейството си.


Първата дъщеря Иванка Тръмп разказва пред MyMorningRoutine, че за да избегне "умората от вземането на решение", тя и децата й закусват кисело мляко с плодове или овесени ядки, поръсени със семена от чиа, ленено семе, канела, орехи или бадеми. Тя също пие кафе и чаша вода с лимон.


За главния изпълнителен директор на Berkshire Hathaway, Уорън Бъфет, закуската се определя от това как се движи фондовия пазар. Bсяка сутрин съпругата му Астрид прави известна промяна в менюто, което понякога включва наденица с яйчен МакМъфин или яйца и сирене, или бекон, яйце и сирене, или бисквити. В по-успешни дни, Бъфет си позволява по-скъпите предложения на McDonald's, чувствайки се "проспериращ", според Business Insider.


Основателят на Microsoft Бил Гейтс кзва, че обожава какаовите зърнени закуски, но съпругата му Мелинда твърди, че обикновено той пропуска закуската.


Главният изпълнителен директор на Google Сундар Пичай казва, че има "английския" навик да пие чай всяка сутрин. Той също така обича и омлет.


Германският канцлер Ангела Меркел винаги закусва в компанията на съпруга си, професорът по химия Йоахим Зауер. ​


Закуската обикновено не е в дневния план на главния изпълнителен директор на Tesla и SpaceX, Илон Мъск. Ако  успее да стисне до сутрешно ястие, то обикновено е омлет и кафе.


Руският президент Владимир Путин обикновено закусва с голям омлет или голяма купа овесена каша с няколко пъдпъдъчи яйца и плодов сок. Нюзуик съобщава, че продуктите се "изпращат редовно от земеделските земи на патриарх Кирил". След като приключи със закуската, Путин пие кафе.

Източник: manager.bg