Задържаният полицай остава в ареста

Окръжен съд – Добрич задържа под стража 46-годишния Румен А. Л. от Добрич. Той е обвиняем по досъдебно производство за това, че на 01.07.2011 г. като длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение, полицейски орган – младши разузнавач по линия „издирване” в сектор Криминална полиция при Първо РУП на ОД на МВР е приел банкнота от 50 лв.

Задържаният полицай остава в ареста
Според Окръжна прокуратура – Добрич, са събрани достатъчно доказателства, че Румен Л. е автор на деянието, за което е привлечен да отговаря. То е тежко умишлено престъпление и с висока обществена опасност. Прокурорът по делото посочва, че съществува опасност лицето да се укрие или да извърши друго деяние.

Адвокатите му пледираха, че не са събрани достатъчно доказателства, че подзащитният им е извършен престъплението и случаят тепърва ще се изяснява. Той има постоянен адрес, семеен е и няма опасност да се укрие или да извърши друго деяние.

Окръжен съд – Добрич, след като се запозна с материалите по делото и изслуша становищата на страните, взе спрямо Румен Л. мярка за неотклонение задържане под стража.

Румен Л. има средно образование, женен е, работи, не е осъждан.