Най-лошите филми за 2017 според списание "Rolling Stone"

Списание "Rolling Stone" публикува класация за 10-те най-разочароващи заглавия, появили се на екран през 2017. Списъкът е съставен по поръчка на изданието от легендарния критик Peter Travers.

Най-лошите филми за 2017 според списание "Rolling Stone"

Начело на чарта е "Трансформърс: Последният рицар", за който специалистът се изказва особено критично: "Ако търсите франчайз, който от много години няма никакво развитие, липсва му всякаква драматургия и е изпълнен с безброй ненужни зрелищни ефекти – това е "Трансформърс". Лентата е дело на режисьора Майкъл Бей, а в нея участват актьорите Марк Уолбърг, Антъни Хопкинс, Джон Гудман, Джош Дюмел, Лора Хадок, Изабела Монер и други. Критиците са категорични, че финалната част на „Трансформърс“ е „дъното на киносагата“. Марк Уолбърг вече заяви, че не би участвал в нов епизод от поредицата.


Филмът „Тъмната кула“ по първата книга от поредицата на Стивън Кинг е на непрестижното второ място в класацията. Продукцията, в която се снимаха Идрис Елба и Матю Макконъхи, е определена като „модел за некомпетентност“, защото „непохватно минава през възхитителни повратни моменти от книгата на Кинг“, коментират експертите.

„Петдесет нюанса по-тъмно“ е на трета позиция в класацията за скучен филм. Първата част на киносагата наскоро беше призната за най-унилия филм на всички времена. Романите на авторката Е. Л. Джеймс, по чиято трилогия се снима филмовата поредица, подсказват, че може да има нещо повече във връзката между доминант и подчинен. Във филма, при който мисленето е противопоказно, няма да научите нищо по темата, пише сп. „Ролинг стоун“. Критиката не попречи за това приходите от продукцията да скочат до невероятните $388 млн.

Ето и челната анти-десятка на Peter Travers:

10. Емоджи: Филмът

9. Субурбикон

8. Баща в излишък 2

7. Валериан и градът на хилядите планети

6. Планината помежду ни

5. Мумията

4. Песен на песните

3. Петдесет нюанса по-тъмно

2. Тъмната кула

1. Трансформърс: Последният рицар