Окръжен съд - Добрич остави в ареста румънец, разследван за незаконно превеждане на иракчанин през границата

Окръжен съд - Добрич остави в ареста румънец, разследван за незаконно превеждане на иракчанин през границата
Окръжен съд - Добрич остави в ареста 35-годишен румънски гражданин, срещу когото е повдигнато обвинение за това, че на 29 декември миналата година на ГКПП - Кардам, община Генерал Тошево, е превел през границата на страната ни мъж от Ирак без разрешение на надлежните органи на властта.

За превеждането е използван товарен автомобил с ремарке. Иракчанинът бил открит под леглото на шофьора в кабината на камиона.


Първоначалната мярка за неотклонение спрямо румънеца е била взета на 31 декември от Районен съд - Генерал Тошево. Той обжалва определението на Районния съд, като защитата му излага доводи за липса на обосновано предположение, че обвиняемият е извършил вмененото му деяние.


Добричкият окръжен съд, след като се запозна с материалите по досъдебното производство и след преценка на доводите на страните, намери жалбата за неоснователна и я остави без уважение.


Според окръжните магистрати правилно първоинстанционният съд е приел, че с оглед събраните материали по делото обвинението е със достатъчна степен на вероятност и не се разколебава обоснованото подозрение за съпричастност на обвиняемия към престъплението, дало основание на разследващите органи и прокурора за привличането му като обвиняем. Съдебният състав приема и аргументите на Районния съд за съществуваща опасност при по-лека мярка обвиняемият да се укрие, тъй като е привлечен под отговорност за тежко умишлено престъпление което се наказва с лишаване от свобода за срок  от 1 до 10 години, глоба от 10 000 до 30 000 лева и конфискация на част или на цялото имущество.


Определението на Окръжен съд - Добрич е окончателно.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+