Кино играта на Добрич Онлайн и Кино Икар - отговорите от миналата седмица и новите въпроси

По два билета за филм по избор в Кино Клуб Икар - Добрич тази седмица печелят Весела Даскалова и Петя Славова. Техните имена днес бяха изтеглени в традиционната ни томбола, в която участват всички, дали верни отговори в кино викторината на Добрич Онлайн и Кино Икар.

Кино играта на Добрич Онлайн и Кино Икар - отговорите от миналата седмица и новите въпроси

Ето и какви са верните отговори на въпросите от миналата седмица:

 

1. Коя актриса играе ролята на Мери в комедията "Ах, тази Мери"?

 

ОТГОВОР: Камерън Диас. Режисьори и сценаристи на филма са братята Питър и Боби Фарели, известни с крайните си във всяко отношение комедии като "От глупав, по-глупав", "Лепнат за теб", "Хем сърби, хем боли", "Аз, моя милост и Айрин", "Свалячът Хал". Какво друго ни остава да добавим, освен да възкликнем...Ах, тази Камерън Диас!

 

2. Кой актьор играе Нео - главния герой в "Матрицата"?

 

ОТГОВОР: Киану Рийвс. И зад този филм стоят двама братя - Уашовски. Лентата е фундаментална за развитието на киното и мнозина режисьори откраднаха след това доста идеи от "Матрицата". Ние пък никога няма да забравим как Нео, нападнат от стотици лоши произнася: "Елате ми повече!". Една от най-култовите реплики в цялата история на киното.

 

3.  В кой филм Пол Нюман и Том Круз са съответно опитен играч на билярд и млад талант в този спорт, които тръгват на обиколка из билярд клубовете в САЩ за да играят и печелят пари?

 

ОТГОВОР: Цветът на парите. Абсолютна класика и няма как да е иначе щом режисьор е великият Мартин Скорсезе. Филмът от 1986 г. е продължение на “Играчът на билярд” (1961), в който главната роля изпълнява Пол Нюман. Освен играта на Пол Нюман и младия тогава Том Круз, си заслужава да се отбележи и присъствието на Мери Елизабет Мастрантонио в "Цветът на парите". И тук ще добавим един цитат от филма. Според героя на Пол Нюман - бързия Еди Фелсън - "спечелените на комар пари са два пъти по-сладки от изкараните с труд".

 

НОВИТЕ ВЪПРОСИ ЗА ТАЗИ СЕДМИЦА:

1. Ролята на кого изпълнява актьорът Брад Пит във филма "Троя"?

2. Коя актриса играе главната роля (на т.нар. Булката) във филма Kill Bill (Убий Бил)?

3. В кой филм героят на Уди Харелсън доказва, че не само чернокожите са добри басктеболисти и си партнира под коша с Уесли Снайпс?  

 

Очакваме вашите отговори на имейл: info@dobrichonline.com или директно от тук

 

Желателно е вашето писмо да съдържа освен отговорите на трите въпроса, имената ви и телефон за контакт.

 

Крайният срок за изпращане на отговорите е 10 юли, неделя, включително.

 Двама от отговорилите вярно след жребий ще спечелят по два билета за филм по избор в Кино Икар Добрич.