Училище за креативно мислене ще вдъхновява хората на изкуството на Добрич

Целта е създаването на едно общество от креативни хора, в което да цари атмосфера на взаимно вдъхновяване. Инициатор за създаването на училището е фотографът и художник Димитър Христов - 54ka.

Училище за креативно мислене ще вдъхновява хората на изкуството на Добрич

"54ka - Училище за креативно мислене" отваря врати тази седмица в Добрич. Началото е на 19 януари, от 19.00 часа, в клуб "The Maze" (под фонтана). Сбирките ще се провеждат там ежеседмично, всеки петък, в същия час, до 20.30 часа.



Инициаторът Димитър Христов обясни как се е зародила идеята му: "Има много хора в Добрич, които се занимават с изкуство, но всеки се е изолирал в свой собствен кръг от приятели и познати. Има много творци, но нещата, които правят, достигат до ограничен кръг."

Като главна цел той определи създаването на едно общество в Добрич от креативни хора, в което да цари атмосфера на взаимно вдъхновяване. Други две основни амбиции на Димитър Христов са творците да се научат да говорят за изкуството си и да изградят собствен уникален стил.

"Училище е доста условно като понятие и определение, тъй като всеки участник ще бъде не само ученик, но в даден момент ще бъде и в ролята на лектор - една от основните идеи е всеки да представи своето изкуство", обясни още Димитър Христов.

Училището за креативно мислене е отворено за хора от всички възрасти - от деца до утвърдени творци. Няма ограничения и в сферите на изкуството, с които се занимават - визуални, приложни и др. Всеки творец, желаещ да се присъедини към инициативата, може да заповяда в клуб "The Maze" в петък, от 19 часа.

Инициаторът Димитър Христов е на 39 години, завършил е СОУ "Дора Габе" - Добрич с профил "Изобразително изкуство", а висшето си образование в Националната Художествена Академия. Занимава се с графичен и уебдизайн, фотография, изобразително изкуство и др. Автор е на двутомния фотоалбум антология "Конете". Книгата съдържа негови снимки на красивите животни. Много от най-големите издателства в Еропа и САЩ се довериха на добричлията и той е създал над 30 корици на книги, включително и на "The One Dollar Horse" - бестселър на месеца във Великобритания за февруари 2013-та и на 4 книги от поредицата "The Black Stallion" - бестселъра на Уолтър Фарли, преиздадени преди 2 години в Америка от Penguin Random House - най-голямото издателство в света.