Златният мед – спасение от грип и други болести

Броят на засегнатите от грипната вълна в страната ни расте. Възможността да попаднем в лапите му е голяма, тъй като през зимните месеци имунната ни система отслабва.

Златният мед – спасение от грип и други болести

Вместо да утежняваме положението с шепа хапове за закуска, можем да се доверим на природно лекарство. Златната смес е средство, което действа като антибиотик, но без страничните ефекти. Всъщност той се приготвя като смес от куркума и мед. Наречена е златна поради здравните си предимства и също така зареди цвета му.  Тя има много силни лечебни свойства.



Куркумата включва 26% от дневната доза на манган и 16% от тази на желязо. Тя е отличен източник на фибри, витамин В6, калий, витамин C и магнезий. Действа противовъзпалително.

Златният мед може да се използва за превантивна мярка при грипна вълна, в помощ при простуда и при стомашни болки. Той е средство, което действа като антибиотик, но без страничните ефекти. Наречен е златен поради здравните си предимства  и също така зареди цвета му.  Сместа има много силни лечебни свойства.

Ето и най-често срещаната рецепта за приготвянето му: 

100 грама суров мед

1 супена лъжица куркума на прах

черен пипер (една щипка)

малко кора от лимон