Кметът на Генерал Тошево: Дадохме пример какво означава да бъдем отговорни към децата, към природата, към бъдещето на региона

Обръщение на кмета на община Генерал Тошево по повод решението, взето от Експертния съвет към РИОСВ – Варна, относно инвестиционното намерение за добив на газ:

Кметът на Генерал Тошево: Дадохме пример какво означава да бъдем отговорни към децата, към природата, към бъдещето на региона

Уважаеми жители на община Генерал Тошево,



Днес имаме повод за радост. Днес, 25 януари 2018 година, ознаменувахме шестмесечния си последователен и упорит труд с успех. На проведения в РИОСВ - Варна Експертен съвет за пореден път показахме, че е важно да отстояваме своите позиции и да не отстъпваме от принципите си, а това винаги дава резултат. С общи усилия спряхме инвестиционното предложение за добив на природен на газ в находище „Спасово“, блок „Добрич“.
Но днешният ден не е важен само за нас. Той е важен за всички добруджанци, за всички българи, защото дадохме пример какво означава да бъдем отговорни към децата, към природата, към бъдещето на региона. Показахме на практика, че силата ни е в обединението.
Изказвам специални благодарности на 18-те кметове и кметски наместници от селата, с които днес заедно гласувахме „Против“ инвестиционното предложение за добив на газ.
Благодаря на всички, които от самото начало на казуса с „Русгеоком БГ“ ЕАД бяха силни и непоколебими в желанието си да недопуснем добив на газ на наша територия.
Благодаря на държавните институции, които категорично заявиха своята подкрепа за нас.
Благодаря и на всички Вас, които гласувахте на първия успешен референдум в Североизточна България.
Гордея се с постигнатото и вярвам, че този общ успех ще бъде вдъхновение за още големи успехи.

Валентин Димитров
Кмет на община Генерал Тошево