Шарлан и вегански храни - новите продукти на фермерския пазар тази седмица

Към семейството на Фермерски пазар - Добрич утре, 1 февруари, се присъединяват трима нови участници.

Шарлан и вегански храни - новите продукти на фермерския пазар тази седмица

Земеделският производител Димитър Панчев от Генерал Тошево ще предложи лешници, бадеми, био-сертифицирани голи тиквени семки, бял боб "Еликсир" и др.



"Съни грийн" ЕООД от град Варна са приятната изненада след десетките запитвания дали на пазара ще има готови храни. "Съни грийн" е производител на здравословна, натурална храна за дома с продукти от растителен произход. Продуктовият асортимент от вегетариански и веган храни е много голям, като на утрешния пазар ще можете да закупите вегетариански луканка, кюфтета и шницели, безглутенови хлебчета, различни безглутенови десерти, хлебчета с квас, хумуси и др.

Земеделският производител Надежда Тодорова от село Доброплодно, община Ветрен, ще участва с шарлан. Шарланът е студено пресовано слънчогледово масло без никакви допълнителни химични добавки.

На фермерския пазар тази седмица ще намерите и други нови продукти като мъфини, сладки с лимец и шоколадови парченца, хлебчета със закваска и семена, произведени от редовния участник хлебопекарна "Добруджа" от Генерал Тошево.

Фермерският пазар в Добрич се провежда всеки четвъртък от 10.00 до 15.00 часа пред часовниковата кула в АЕМО "Стария Добрич". Любителите на здравословния начин на живот могат да си закупят чиста храна от самите производители с гарантирано качество. Фермерският пазар е съвместна инициатива на Община град Добрич и кооперация "Хранкооп".