За първи път шарлан на фермерския пазар в Добрич

Нерафинираното натурално олио е много полезно и здравословно.

За първи път шарлан на фермерския пазар в Добрич

Николай Тодоров и Надежда Тодорова са сред новите участници на фермерския пазар в Добрич тази седмица. Те са земеделски производители от варненското село Доброплодно. Вече 20 години се занимават с производство на нерафинирано олио. То е без никакви химичиски обработки и добавки.


Шарланът е чисто натурално олио, затова е много полезно и здравословно, отбеляза Николай Тодоров.

Той сподели, че е впечатлен от фермерския пазар в Добрич. За първи път виждам изложение в България, на което участниците са само производители, за разлика от останалите тук няма търговци и прекупвачи, отбеляза Николай Тодоров. Затова производителите от село Доброплодно, община Ветрен, смятат да станат редовни участници на фермерския пазар в Добрич.

Преди 2 години те са получили покана и са участвали на световното изложение за чисти храни в Торино, Италия.

На щанда им днес може да откриете шарлан, ябълков оцет, сок от черен бъз, различни видове сладко и мармалад, лютеница - всичко е собствено производство, без никаква химическа обработка.

Припомняме, че фермерският пазар в Добрич се организира от Община град Добрич и кооперация "Хранкооп" и се провежда всеки четвъртък от 10.00 до 15.00 часа пред часовниковата кула в Стария Добрич.