Въвеждат "Образователна драма" и "Маркетинг на таланта" в ЧСУ „Леонардо да Винчи“ Добрич

През учебната 2018 - 2019 година ЧСУ "Леонардо да Винчи" въвежда иновативни обучения за всеки от образователните етапи в училище: "Образователна драма"; Програма „STEM - Наука, технологии, инженерство, математика”, както и за професионално ориентира на учениците от прогимназиалния и гимназиалния етап "Маркетинг на таланта".

Въвеждат "Образователна драма" и "Маркетинг на таланта" в ЧСУ „Леонардо да Винчи“ Добрич

„Иновациите не са самоцел! Те са необходимост, защото децата ни днес са утрешните възрастни, които ще трябва да се справят с новите технологии, изкуствения интелект, все по- сложната администрация на модерното общество. Как ще стане това? - Като продължаваме да ги учим на това, което нас са ни учили в университета или като сменим мястото на учителя- лектор с учителя- ментор/наставник. Чрез драма-история децата от началния етап ще изучават исторически събития и природни явления. В работилници по архитектура и ландшафтен дизайн, роботика и астрономия, компютърен дизайн учениците от гимназиалния етап ще придобият практически умения, които ще им дадат възможност за по-добър избор на професия“ – споделя Нели Николаева, директор на училището.



Паралелно с учебните програми ЧСУ „Леонардо да Винчи” въвежда „Маркетинг на талатна”, която  предоставя на учениците от VІІІ - ХІІ клас възможност за придобиване на себепознание, информираност за света на професиите и умения за планиране на професионалната си кариера. Съдържанието е организирано в тематични модули като например: „Базови умения за себепознание и себереализация“, „Светът на професиите“, „Умения за планиране на кариерата“ и др. Всеки ученик създава свое кариерно портфолио, което дава възможност за търсене, експериментиране и постепенно изграждане на собствен стил за реализиране на автентичния потенциал на всеки ученик.