Най-голямата изложба, посветена на морското конче, е изложена днес в Добрич

Малки и големи доброжънци се включиха в подреждането й. Автор на творбите е Добромир Енев - Добри Де Добрич, организатор на събитието е сдружение "Доброжънци" - Добрич, а домакин - хандбалната зала на Спортен комплекс "Русалка". Можете да разгледате уникалната изложба до 20 часа тази вечер.

Най-голямата изложба, посветена на морското конче, е изложена днес в Добрич


Уникална за света по мащаби колекция, посветена на морските кончета, гостува днес в зала "Русалка" в Добрич. Изложбата включва хиляди картини и рисунки, 14-годишния труд на художника Добромир Енев, познат сред хората на изкуството и като Добри Де Добрич. Идеята се реализира със съдействието на сдружение "Дорбожънци" и хандбален клуб Добруджа, който е домакин на нестандартното събитие.


Много хора от всички възрасти с огромно желание се включиха в подреждането на творбите, за да сътворят всички заедно с художника най-големия килим от рисунки в света. Централният кръг на спортния терен се превърна в Слънце с картини, от което във всички посоки излизаха лъчи със стотици морски кончета.


Изложбата "Различните форми на морското конче" може да бъде разгледана до 20 часа, днес, събота, в зала "Русалка" в Добрич. Входът е свободен.


Идеята за тази изложба се зароди преди 14 години и от тогава всеки един ден съм рисувал, сподели Добромир Енев. Той планира след родния Добрич, творбите му да тръгнат на пътуваща изложба на открито.