Първо и второ място за гюлетласкачи от Добрич на републиканското в зала

Михаил Михалев стана национален шампион, Галин Костадинов спечели сребърния медал.

Първо и второ място за гюлетласкачи от Добрич на републиканското в зала

В столичната "Асикс Арена" вчера и днес се провежда националният шампионат на България по лека атлетика в зала за мъже и жени за 2018-та година.


В единствената надпревара в сектора от хвърлянията - тласкането на гюле, Добрич отново доказа, че е водеща сила в страната в тази дисциплина.

19-годишният Михаил Михалев спечели първата си републиканска титла за мъже, след като вече е ставал национален шампион за юноши като състезател на СКЛА "Добрич". Той е студент в НСА и от тази година вече се състезава за КЛАСА - София (Клуб по лека атлетика към спортната академия).

Второто място спечели Галин Костадинов, който освен състезател, е и президент и треньор на СКЛА "Добрич".

Сред 15 участници в дисциплината неговият възпитаник Георги Димов се представи силно и се класира седми. Неговата коронна дисциплина е мятането на диск, която е част от зимния национален шампионат по хвърляния, който ще се проведе в края на месеца в Балчик.

Многократният шампион на тласкане на гюле и национален рекордьор Георги Иванов, който също е състезател на СКЛА "Добрич", направи 3 фаула и така сдаде титлата след десетилетна хегемония.