Анджелина Джоли и Кари Брадшоу прибрали по 30 млн. за година

Анджелина Джоли е най-високоплатената актриса в Холивуд, сочи ежегодната класация на Forbes. Сара Джесика Паркър пък печели повече от участието си в реклами, отколкото от ролите си във филмите.

Анджелина Джоли и Кари Брадшоу прибрали по 30 млн. за година
Анджелина Джоли и Сара Джесика Паркър са заработили от май 2010 до май тази година по 30 милиона долара, което ги прави най-печелившите актриси в Холивуд, сочи ежегодният списък на списание Forbes.
 
В сумите са включени авторските отчисления за вече излезли на екран филми, аванси за продукции, по които се работи в момента, доходи от продажби на филми и сериали на теливизии и DVD.

Приходите са изчислени преди облагане с данъци, уточняват от списанието.

Джоли е начело благодарение на двата последни филма "Солт" и "Туристът", в който играе с Джони Деп.

И двата филма, събрали общо 580 милиона долара приходи, не са особено популярни в САЩ, но в Европа касовият им успех е безспорен, отбелязва изданието.
 
Успехите на филмите със Сара Джесика Паркър, която също като Джоли е с 30 милиона лични печалби, тази година са значително по-скромни - "Сексът и градът-2" е донесъл 290 милиона долара приходи.
 
"Но не трябва да се забравя, че освен в киното Паркър печели от реклама и парфюмерия, които ползват или името и, или марката Сексът и градът", обяснява съставителката на рейтинга Дороти Померанц.

Актрисата продължава да получава големи суми от продажби на правата за излъчване на сериала и едноименния филм.
 
С еднакви доходи са Дженифър Анистън и Рийз Уидърспуун - 28 милиона долара.

Освен от правата за сериала „Приятели" Анистън е спечелила от филмите „Отстреляй бившата" и „Жена назаем".

Рийз Уидърспуун пък се класира високо с аванса за комедията " Това означава война".

Трета е Джулия Робъртс с 20 милиона долара, най-вече заради участието и в „Лари Краун".

Миналата година начело на списъка беше Сандра Бълок, която тази година е на 9 позиция със "скромните" 15 милиона долара.