Над 50 крави се задушиха при пожар в село Славеево, предполагат умисъл

Над 50 животни - крави и телета, се задушиха при пожар в добричкото село Славеево, научи Добрич онлайн.

Над 50 крави се задушиха при пожар в село Славеево, предполагат умисъл

Пламъците лумнали в обор, собственост на животновъда Евгени Минчев. Хора от селото ми се обадиха в 1.20 часа в неделя, че оборът гори, разказа потърпевшият. Когато пристигнал на място, животните - около 30 крави и 20-ина телета, вече били задушени. Почти напълно е изгорял и оборът, от него останали само стените, изпепелен е и трактор. Евгени Минчев е категоричен, че пожарът е умишлен. Той изключва причината да е късо съединение, тъй като в частта, където са лумнали пламъците, няма ток.



Задушените животни са над 50, потвърди директорът на регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" Дарин Димитров. Пламъците са гасени от служители на районната противопожарна служба в Добрич. Следствена група извършва оглед на местопроизшествието. Димитров също не изключва вероятността пожарът да е умишлен.

Всички изгорели крави и телета са от породата Черно-шарена, разказа Евгени Минчев. Той сподели, че отглежда само породисти животни. "На най-хубавата крава сестра й беше продадена на търг в САЩ за над 400 000 долара", каза Минчев. Потърпевшият разказа, че се занимава с животновъдство от 1990 година, обработва и около 200-300 декара земя, но за нуждите на кравите. Изгорелият обор е с големина около декар, Минчев го купува преди време от Ликвидационния съвет. През 2015 година го реконструира.