Изложба, посветена на българската история, гостува в библиотека "Дора Габе"

В Регионална библиотека "Дора Габе - Добрич от днес е експонирана пътуваща изложба "Българската история в художествено слово и образ".

Изложба, посветена на българската история, гостува в библиотека "Дора Габе"



Тя е създадена от Регионална библиотека "Стилиян Чилингиров" – Шумен и представя знакови личности и събития от историята на Първото и Второто българско царство, от националноосвободителните борби и Българското възраждане и от периода на следосвобожденска България до Съединението от 1885 г. чрез текст и художествени колажи от произведения на българската литература, живопис и иконопис, на художествената миниатюра, на скулптурата, архитектурата и художествената фотография.


Експозицията е реализирана в 32 въздействащи пана и представя знакови личности и събития от българската история от създаването на българската държава.

Първата част на изложбата, посветена на Първото българско царство, шуменската регионална библиотека организира през 2016 г. във връзка с честването на 1335-годишнината от създаването на Българската държава.

Изложбата е подредена в централното фоайе на Регионална библиотека "Дора Габе" - Добрич и може да бъде разгледана до 25 февруари.