Как ще изглежда следващият общински съвет в Добрич

ГЕРБ остава първа политическа сила, войводите са голямата изненада в анкетата на Добрич Онлайн с второто си място. Вижте как ще изглежда следващият общински съвет на Добрич според резултатите в нашата анкета.

Как ще изглежда следващият общински съвет в Добрич

Над 600 читатели на Добрич Онлайн гласуваха в анкетата, в която няколко месеца преди местния вот ви попитахме: За чия листа за общински съветници ще гласувате на местните избори в Добрич?


 

На първо място са управляващите от ГЕРБ с 38% от гласовете.

 

Следващата позиция е за ВМРО с 14%.

 

Третото място в анкетата си разделят Атака и БСП с по 12%.

 

Следва ДПС със 7%. РЗС и Синя коалиция са с по 3% от вашия вот, а след тях остава НДСВ с 2%.

 

Сериозен брой гласове събра шеговитият ни отговор - ОЧЗ, небезизвестната Организация на Чудовищата и злодеите от "Мечето Ръкспин" с 9% от вота на добричлии безпроблемно влиза в местния парламент на Добрич. За тези 9% от нашите читатели всички участници в родните избори явно попадат в категорията ОЧЗ.

 

На база на тези резултати може да се изчисли и как ще изглежда следващият общински съвет в нашия град. Според гласовете в анкетата общински съветници ще вкарат едва 5 партии.

 

След като община Добрич вече не попада в категорията над 100 000 жители, а е в групата от 50 000 до 100 000, местните парламентаристи ще бъдат 37.

 

Изхождайки от резултатите в анкетата на сайта Добрич Онлайн, те ще бъдат разпределни по следния начин: ГЕРБ - 17 съветници, ВМРО - 6, Атака и БСП - по 5 и ДПС - 4.