Цяло село се включи в събирането на капачки в подкрепа на добричката болница

Цялото село Ефрейтор Бакалово се включи в благотворителната кампания за събиране на капачки в подкрепа на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич, съобщи за Добрич онлайн двигателят на инициативата Димитрина Младенова.

Цяло село се включи в събирането на капачки в подкрепа на добричката болница

Хората от селото са събрали около 70 пластмасови бутилки от по 10 литра и преди дни ги предадоха на организаторите. Изключително активно са се включили самодейките от местното читалище в Ефрейтор Бакалово и жените, работещи в шивашка фирма в Добрич. Капачките са събирани в търговски обект на фирма „Шанс 5904“. 



Целта на кампанията „Капачки за благотворителност - МБАЛ Добрич“ е да бъде подпомогнато Родилно отделение в добричката болница, обясни Младенова. Вече е уточнено и точно каква апаратура ще бъде закупена. „Искаме да е апаратура, защото това е нещо, което ще остане, ще помогне на много жени“, поясни организаторът на кампанията. Намеренията й са събраните капачки да бъдат предадени през март-април и със средствата, които ще останат след закупуването на техниката, да бъде подпомогнато и друго отделение на болницата в Добрич. 

В кампанията се включват всякакви хора, и то не само от Добрич, разказа Димитрина Младенова. Освен от Ефрейтор Бакалово в нея участват жителите и на още две села. Изключително активни са и няколко училища в Добрич. В СУ „Свети свети Кирил и Методий“ се провежда вътрешна кампания, т. е. капачки се събират в самото училище. Преди около две седмици от учебното заведение предават на организаторите около 30 кашончета от копирна хартия, пълни с капачки. Такива се събират и в СУ „Свети Климент Охридски“ и финансово-стопанска гимназия „Васил Левски“. 

До седмица благотворителната кампания в подкрепа на Родилно отделение ще има свое лого, съобщи Димитрина Младенова. Идеята е логото и информационни табла да бъдат поставени в детски градини и на други места, за да бъде популяризирана инициативата сред повече хора.