8 добруджанци декларираха доход над милион през миналата година

И през 2017-та НАП - Добрич отново преизпълни заложения план.

8 добруджанци декларираха доход над милион през миналата година

Пресконференция във връзка с данъчна кампания 2018 даде днес ръководството на местния офис на приходната агенция - директорът Димитър Димитров и Димитрина Германова - началник на отдел "Услуги за клиента".



През миналата година за пореден път, въпреки че имахме завишение на плана, успяхме да го преизпълним, отбеляза Димитър Димитров. Изпълнението на плана на НАП - Добрич за 2017-та възлиза на 121.6%. Местният офис на агенцията е събрал през миналата година 200.9 млн. лева, което с 37.5 млн. повече спрямо предходната 2016-та, съобщи директорът на офиса на агенцията в Добрич.

8 са жителите на областта, които през миналата година, са декларирали доход над 1 милион лева.

От началото на кампанията - на 1-ви януари, до сега в НАП - Добрич са подадени общо над 1650 данъчни декларации от граждани, като над 1150 от тях - по електронен път, съобщи Димитрина Германова - началник на отдел "Услуги за клиента". 720 фирми от региона също вече са декларирали печалбата си за 2017-та.

Данъчната кампания приключва на 30-ти април.

По време на кампанията офисите на НАП работят без обедна почивка, а в дните на изтичане на крайни срокове ще бъдат обслужени всички чакащи - докато има клиенти в салона, отбеляза още Димитрина Германова.

Ново тази година е доброволното деклариране на необлагаеми доходи - например продажба на имущество, наследства, дарения, в ново приложение 13 на данъчната декларация.

Справката за изплатени доходи извън трудов договор, подавана от самоосигуряващи се лица и предприятия, ще се подава по-рано от досега - до 15 март, вместо до 30 април.

От НАП Добрич напомнят, че и тази година гражданите и фирмите могат веднъж годишно сами да коригират дължимия данък, деклариран пред НАП с годишната данъчна декларация. Това става с подаването на еднократна коригираща декларация, като срокът за подаването й и в двата случая е до 30 септември на текущата година за промени, свързани с декларираните данъци от предходната година.