Дръзки нарушители са заловени при среднощна акция от горски стражари и полицаи

Дръзки извършители на незаконна сеч са заловени при среднощна акция на горски стражари и полицаи. Това е станало в 3.40 часа тази нощ, съобщиха от Североизточното държавно предприятие.

Дръзки нарушители са заловени при среднощна акция от горски стражари и полицаи

Съвместните проверки били организирани край околовръстния път на Добрич, в посока към село Победа. Нарушителите се придвижвали с 4 каруци, на които били натоварени общо 4,5 куб. м дърва за огрев. Съгласно закона екипите на горското стопанство са задържали дървесината и каруците с конете, а също и намерения у нарушителите моторен трион. При среднощната акция са съставени общо 8 акта и 9 констативни протокола. От началото на седмицата мобилни контролни екипи на СИДП, служители на ДГС „Добрич” и на Районното полицейско управление следят за нарушители. 



„Съвместните проверки с полицията се провеждат въз основа на сключеното през 2015 г. споразумение за сътрудничество между Министерството на вътрешните работи и Министерството на земеделието и храните. Графикът за провеждане на акциите на местата с висока концентрация на нарушения е утвърден от директора на СИДП инж. Веселин Нинов, обясни инж. Цанко Николов, който оглавява горското стопанство в Добрич. Той увери, че системните проверки ще продължат, като горските стражари стриктно инспектират дали транспортираната дървесина е маркирана и със задължителния по закон превозен билет.