Facebook ще поддържа видеочат на 70 езика

Skype и Facebook обявиха вчера очакваната интеграция на двете популярни услуги. Потребителите на Skype ще могат без да напускат програмата да общуват с приятелите си във Facebook, като обменят съобщения, импортират потока от новини и харесват с бутона Like.

Facebook ще поддържа видеочат на 70 езика

Всичко това беше известно още преди официалното изявление от двете компании. Какво е новото? Марк Зукърбърг, основателят на Facebook, обяви три възможности - групов чат, нови начини за чат, в частност по-опростено търсене на хора в онлайн режим, и видеочат с помощта на Skype.

 

Инициирането на групов чат е опростено, както и изпращането на историята на предходния чат до членовете на групата, които са го пропуснали. Лесни са и видеоразговорите с използване на списъка от контакти в Skype - само с едно натискане на бутон.

В близките дни чат услугата ще бъде пусната на 70 различни езика. Новият дизайн ще позволява мащабиране в зависимост от размера на текущия прозорец на браузъра.

Засега няма информация дали Facebook ще поддържа видеоразговори с мобилни устройства. На въпрос за подобна функционалност Марк Зукърбърг отговори: „Ще видим”.

Същевременно, Зукърбърг потвърди, че броят на потребителите на Facebook вече е достигнал 750 милиона. Изпълнителният директор на Skype Тони Бейтс пък съобщи, че всеки месец през Skype се извършват 300 милиона видеоразговори, като на тях се пада половината от целия трафик на услугата.

Двете компании са работили по интеграция на услугите си в продължение на 6 месеца. Сътрудничеството между Facebook и Skype ще продължи и в посока на въвеждане на платени услуги.