Благотворителен бал с привкус на кабаре проведе ДГ „Първи юни“

Традиционният благотворителен бал, който ежегодно организира ДГ „Първи юни“ №17 в Добрич тази година обичайно се проведе в навечерието на празниците „Трифон Зарезан“ и „Св.Валентин“.

Благотворителен бал с привкус на кабаре проведе ДГ „Първи юни“

За седемнадесета поредна година детското заведение събра на своя уникален празник бивши и настоящи родители на своите деца, учители на партньорски училища и детски градини, представители на бизнеса, с които заведението си партнира. Гости на бала този път бяха: д-р Емилия Баева – заместник – кмет „Хуманитарни дейности“, Нели Желева – гл. експерт „Кадрова политика“, Емилия Кирилова – гл. счетоводител в Дирекция „Хуманитарни дейности“ при община град Добрич, директори на училища и детски градини.



Тази година дрескодът на бала беше в червено и черно, а стила – кабаретен. Украсата в ресторант „ЕРКА“ изобилстваше от балони в червено и черно, цилиндри, домина, дантела, свещи, марабу и подобни и създаваше усещане за кабаре. Воалетките в прическите на учителките – домакини допълваха атмосферата с чар и изтънчена женственост. Всеки детайл, присъстващ по масите, в билетите на томболата, табелите, дори тортата за търга напомняше за стила и поддържаше кабаретното настроение. 

„Целта на бала не е само да се съберат финансови средства за детската градина. Балът цели и заедност, споделеност, съпричастност. Българинът обича да седне на маса с добри приятели и да си пийне хубаво винце, да си поприказва и да отпусне душата, да попее и потанцува, да се посмее и повесели от сърце. Затова ви поканихме, а заедно със забавата можем да БлагоТворим.“ – сподели в първата наздравица директорът на детската градина г- жа Валентина Русева. 

По традиция на бала се проведоха дегустация на вина, томбола, таен и явен търг, базар, изненади и забавни игри. „Черешката на тортата“ тази година беше танцът на балет „Молен Руж“ /учители на детската градина/, който изправи присъстващите на крака и обра бурните им овации. Атмосферата, както винаги беше екзалтирано - празнична, заредена с много емоции и веселие. Арт - къта за снимки също беше много желано място от гостите на бала, които можеха да се преобразят с някой кабаретен атрибут.

Финансовите средства,  които се събраха на бала са предназначени за обновяване материалната база на детската градина. Директорът на градината отчете, че средствата от миналогодишния благотворителен бал са били разходвани точно, както е било планирано – закупени са 12 килима за 6 групи и са изработени нови гардероби за децата от 3 групи. Тази година със средствата ще се изработят гардероби и за другите 3 групи, а с останалите средства ще се довърши мебелировката в занималните на децата.

Така полезното се преплете с приятното и балът осъществи всичките си цели – веселба от сърце, усмивки, закачки, снимки, танци, домашно вино и много, много смях и финансови средства, за да стане денят на децата от ДГ „Първи юни“ №17 по-красив и по-уютен!