Пламен и Иво с първа балада – „Заради нея”

Първата си балада „Заради нея” представиха днес – на Свети Валентин, поп изпълнителите Пламен и Иво, които са от Добрич. Телевизионната премиера на лиричното парче бе в предаването „На кафе” на Гала по Нова телевизия. В 10 часа песента е качена и в Ютуб и се радва на голям успех.

Пламен и Иво с първа балада – „Заради нея”

Много се вълнуваме, защото това е първата ни балада, сподели Иво в телевизионното предаване. Той не скри, че имат написани доста лирични песни, но не са усещали момента да пуснат някоя от тях. И моментът дошъл точно сега – в Деня на влюбените.


Историята на песента е доста интересна – тя има вкус и на море, и на момиче, с което Пламен не е успял да се „усети”, да се опознае, споделя самият той. „Може би не намерихме моментите, в които да сме заедно. Тя ме вдъхнови да мисля изобщо за тази песен”, не крие по-големият брат.

През лятото той и Иво помагат на родителите си Павлета и Пламен Добреви, които държат ресторант в Кранево. Иво разказва, че както работели Пламен отишъл при него много развълнуван, пуснал си пианото на телефона и свирейки с три пръста на дисплея изпял припева. „Веднага го усетих и казах: Това е много добро”, не крие въодушевлението си Иво. „Аз знаех, че съм нацелил точните два реда, които ми стигат за да направим цялата песен”, допълва Пламен.

Клипът към песента е черно-бял, с червени оттенъци. Поп изпълнителите споделят, че за първи път правят такова видео, което е рядко за българската музика, а и дори малко рисковано. В клипа се снима Йоана Кирчева, която скоро зрителите ще видят във фирма „Полицаите от края на града”. Тя е завършила НАТФИЗ в един клас с Пламен. Но Иво първи се сетил за нея. „Това момиче има естествена красота, натурална. Няма нужда от грим, от изкуствени коси. Има много близки кадри и тя изглежда прекрасно”, споделя по-малкият брат.

За своята продуктивност и талант момчетата говорят като нещо напълно нормално: „Една вечер направихме четири песни, които тепърва ще чуете, едната от тях е „Заради нея”. Допълват, че не било просто цяла вечер, а до към 9-10 сутринта. За почивка не си и мислят, „почивка в музиката не ни трябва”, категорични са те.

Заедно с екипа на „Вирджиния Рекърдс” мислят стратегии, как да вървят напред. И искат 2018 година да е много продуктивна за тях. А сега е време за едно по-весело парче, по-лятно, с ентусиазъм споделя Иво.

Когато работеха в един летен ден в Кранево ги чух да си говорят, чух и припева. Докато работят постоянно мислят за изкуство, сподели за Добрич онлайн майката на Пламен и Иво Павлета Добрева. „Новата им песен е много мелодична, без цинизми и това много ме радва. Надявам се с тази песен да си повярват. Да повярват, че хората искат нещо модерно, но и красиво”, допълва Павлета Добрева.

Пламен и Иво Добреви се занимават с пеене още от детската градина, носители са на множество награди от национални и международни конкурси и фестивали. Двамата станаха изключително популярни след успешното си участие във „Х-фактор” на Нова телевизия през 2015 година, когато стигнаха до финал. Пламен е завършил НАТФИЗ в класа на проф. д-р Ивайло Христов, а Иво е студент във втори курс „Кино и телевизия” на Нов български университет.

Линк към песента:

https://www.youtube.com/watch?v=smvQkSgPqpA