Майката на Симеон Желязков: Щастлива съм, че синът ми се представя, че е от Добрич

Щастлива съм, че синът ми продължава да се представя, че е от Добрич, въпреки че отдавна не живеем в нашия град. Това сподели за Добрич онлайн Ирина Желязкова – майка на Симеон Желязков, който тази вечер предизвика истински фурор в „Гласът на България” по бТВ.

Майката на Симеон Желязков: Щастлива съм, че синът ми се представя, че е от Добрич

Симо изпълни песента „Love Never Felt Good”. И четиримата треньори – Графа, Поли Генова, Иван Лечев и Камелия, се обърнаха по време на изпълнението му. И четиримата се надпреварваха и изтъкваха причини, за да е в техния отбор. Симеон каза, че е много развълнуван и благодари на публиката. Поли Генова веднага го разпозна като вокалиста на групата „Funky Miracle”. Тя сподели, че винаги е го е харесвала, защото непрекъснато се развива и работи над себе си, че е със страшно много талант и не се страхува да експериментира. Камелия сподели, че е много развълнувана и разчувствана. Иван Лечев пък го похвали за парчето, което е избрал. Графа го определи като малък звяр и го нарече уникален. В крайна сметка талантът от Добрич избра да е в отбора на Графа.



Симеон Желязков започва де пее на 6-годишна възраст в детска градина №8 „Бодра смяна” в Добрич, сподели за Добрич онлайн първият му вокален педагог Стефка Димитрова. Първата песен в репертоара на Симо е „Любовта на кралете”. До постъпването си в първи клас талантливото момче има 14 награди от национални и международни фестивали и конкурси. Училищният праг прекрачва в СУ „Св. Климент Охридски”. Заради вокалните си педагози Светлана и Емил Струнджеви, които се преместват в София и създават арт-център „Стринджендо”, цялото семейство на момчето също отива в столицата когато е във втори клас, разказа за Добрич онлайн майка му Ирина Желязкова. Симо, а по-късно и сестра му Татяна, която също има много награди в пеенето, учат в националното музикално училище „Любомир Пипков”. След това са студенти – Симеон в Нов български университет с поп и джаз пеене, а Татяна - в консерваторията „Любомир Пипков” с флейта. Година след началото на следването си Симеон кандидатства и е приет в университет в Амстердам, Холандия, отново с поп и джаз пеене. В момента е с групата си „Funky Miracle” на кораб. Татяна учи флейта в Нюрнберг, Германия.

Интересен щрих в биографията на Симо е, че едва на 10 години през 2005 година участва в турне на Слави Трифонов. В 14 града на България пред многохилядна публика момчето изпълнява песента на Емил Димитров „Моя страна, моя България”. Няколко години по-късно със сестра си Татяна са в „Кандидати за слава” отново са при Слави Трифонов.