Внедряват иновативна лабораторна система в болницата в Добрич

76 служители на МБАЛ - Добрич ще бъдат обучени да работят с иновативна лабораторна болнична информационна система, която ще осъществява връзка между трите лаборатории (клинична, микробиологична и патоморфологична) и медицинските отделения.

Внедряват иновативна лабораторна система в болницата в Добрич




„МБАЛ Добрич има необходимост от въвеждане на тази система, защото това ще доведе до допълнителни ползи, както за състава работещ в болницата, така и за стандарта в битово отношение”, сподели за Добрич онлайн изпълнителния директор на Многопрофилната болница д-р Трифон Йорданов.


Въвеждането на тази система е част от дигитализацията и оптимизацията на процесите в лечебното заведение и свързването на отделенията в него. Персоналът ще бъде обучаван в продължение на седмица, след което предстои тестови период, през който фирмата изпълнител ще получи информация за работата на системата преди тя да бъде окончателно въведена. Ще бъдат проведени и допълнителни обучения и разяснения, ако е необходимо.


Обученията се провеждат по проект „Изграждане и въвеждане на комплексна програма за благосъстояние на работното място в МБАЛ- Добрич АД” по ОП „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020, Приоритетна ос 1: Подобряване достъпа до заетост и качество на работните места, процедура „Добри и безопасни условия на труд”. 

МБАЛ – Добрич е една от малкото болници в страната със спечелен проект по програмата за подобряване на условията на труд на работещите. 


Освен към служителите тя е насочена и към подобряване на качеството на услугата , която се предлага на пациентите. С въвеждането на мастър код резултатите от изследванията на пациентите ще бъдат дигитализирани, което ще доведе до тяхната прецизност и ще може да се проследява състоянието на човека през годините. По този начин ще се облекчи работата на всички отделения.


До сега в рамките на проекта е подменена дограмата на административната част на МБАЛ –Добрич. Предстои са бъде завършена пожароизвестителната система, персоналът ще получи зимни и летни облекла, каквито не са му давани от 2005 година насам. Ще бъдат поети и транспортните разходи на петима пътуващи лекари от Варна за 12 месеца, поради недостиг на кадри в добричката болница.