Доброжънци подготвиха проект за втора ябълка в Добрич

Проектът на Доброжънци - "Ябълката 2" е едно от 16-те предложения, които минаха първия подбор на “The spot” – Мястото.

Доброжънци подготвиха проект за втора ябълка в Добрич

„Ябълката 2” ще бъде на ново място, с нов облик. Ще бъдат реализирани нови свежи идеи. Един от доброволците на Доброжънци Илияна Христова сподели, че залагат на стратегия, различна от предишната. Идеята е  да се привлекат повече младежи от НПО-тата и да се разчита единствено на техните идеи и доброволен труд. Предвижда се мястото да бъде по-устойчиво на вандализъм, за да се запази за по-дълго. 



Дали проект „Ябълката” 2 ще бъде реализиран ще се реши на второ класиране в края на месеца.

Припомняме, че първата ябълка бе открита на 16 септември миналата година по проекта, с труда на доброволци бе възстановено игрището между училищата „Климент Охридски” и „Леонардо да Винчи”.

Проектът “_Място” е разработен, за да изгради/надгради капацитета на партньори от НПО, публичен и частен сектор, участващи с общ проект за техния град. Проектът е замислен да насърчи споделянето на знания в сферата на междусекторното сътрудничество, облагородяване и разпространи добрите практики свързани с подобряване на градската среда.

Проектът “_Място – Доброволчество с въздействие” е ръководен и разработен от сдружение „BG Бъди активен“ и финансово подкрепен от The Coca-Cola Foundation. Предшестван е от предишно програмно издание през 2017 г., а с настоящата покана стартира вторият национален Placemaking проект.