Добрич се поклони пред паметта на загиналите за свободата на България

Общоградско тържество, посветено на националния празник на България, се проведе на паметника на хан Аспарух и Костницата на загиналите руски воини в Добрич.

Добрич се поклони пред паметта на загиналите за свободата на България

 



На него бяха отдадени военни почести за загиналите за свободата на България. На празника присъстваха кметът на Добрич Йордан Йорданов, капитан Първи ранг Георги Пенев – началник на Щаба на Военноморските сили на Република България, народните представители Даниела Димитрова, Йордан Йорданов, Йордан Апостолов, Даниел Петков и д-р Хасан Адемов, Александър Куржов – консул-съветник в Генералното консулство на Руската Федерация във Варна, областният управител Красимир Кирилов, председателят на ОбС в Добрич Иво Пенчев, почетни граждани, представители на военно-патриотични организации и политически партии, граждани на Добрич.


Празникът започна с ритуал по издигането на трибагреника на Република България и знамената на Европейския съюз и Добрич. Слово за героизма за загиналите за свободата изнесе кметът на Добрич Йордан Йорданов. Последва тържествен марш на Почетната рота на Военноморските сили във Варна. Признателните потомци поднесоха венци и цветя на паметника на хан Аспарух и Костницата на загиналите руски воини