Кандидатстудентска борса ще се проведе в Добрич на 12 и 13 март

Кандидатстудентска борса организират в Добрич на 12 и 13 март Общината, ОМЦ „Захари Стоянов“ и сдружение “Кандидатстудентска борса”. Тя ще се проведе във фоайето на Младежкия център.

Кандидатстудентска борса ще се проведе в Добрич на 12 и 13 март

Борсата се организира за 24-та поредна година и в нея ще участват 20 висши училища, образователни организации и фирми. Сред тях са Нов български университет - София, русенски университет „Ангел Кънчев“ – Русе, софийски университет „Св. Климент Охридски“ – София, стопанска академия „Д. А. Ценов“ – Свищов, Технически университет – Варна; Тракийски университет – Стара Загора; Химикотехнологичен и металургичен университет – София; шуменски университет „Епископ Константин Преславски”– Шумен и др.



На борсата  кандидат-студентите ще получат информация, консултация и съвет от специалисти от висшите училища за условията, реда и сроковете за кандидатстване, класиране и записване. Желаещите ще се запознаят с програмите за подготовка на приемните конкурсни изпити, с предварителните и редовните изпити, с признаването на зрелостните изпити, битовото устройване на студентите и социалните придобивки и др. Посетите на борсата ще имат възможност да се снабдят с кандидатстудентски справочници, както и учебно-помощни и информационни материали.

Борсата ще бъде отворена на 12 март от 11 до 18 часа и на 13 март от 9 до 14 часа. Официалното откриване е на 12 март от 11 часа.