В Балчик стартира кампания за събиране на капачки в подкрепа на лечението на Димитър Стоев от Оброчище

Кампания за събиране на капачки в подкрепа на лечението на 32-годишния Димитър Стоев от село Оброчище стартира в Балчик. Както Добрич онлайн писа, младият мъж има оферта за операция със стволови клетки в Кипър, но необходимата сума – 60 000 евро, е непосилна за семейството му.

В Балчик стартира кампания за събиране на капачки в подкрепа на лечението на Димитър Стоев от Оброчище

Капачки в подкрепа на лечението на Димитър в момента се събират в два магазина в Балчик – „Аквилон“ и „СВА“. Инициативата среща подкрепата и на Община Балчик. Доскоро там в отдел „Екология“ са събирани капачки за закупуване на техника за Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич. Предстои през следващата седмица събраното да бъде предадено и след това кампанията ще продължи за местна кауза – в подкрепа на Димитър Стоев.



Организаторите на кампанията са разговаряли със собственици на заведения край морето и те ще се присъединят към инициативата когато отворят в началото на летния сезон. 


В подкрепа на лечението на Димитър Стоев стартира и благотворителна кампания чрез онлайн платформата „KelpKarma“ „Да изправим Митко на крака“. Самият той написа в профила си, че светлината в тунела е блеснала по-силно. Ето и линк към кампанията: helpkarma.com/help/za-mitko. Младият мъж споделя, че следващата му стъпка е разкриване на DMS дарителски номер, за който вече няколко месеца изготвят документи. 

Средства за Димитър Стоев се набират и благодарение на неговата позната Йорданка Кузманова от Варна, която създаде във фейсбук страницата „Благотворителен базар „За лечението на Митко“. По повод Баба Марта чрез сайта се продаваха мартеници онлайн. Базарът продължава с други предмети. 

В село Оброчище има поставени кутии за набиране на средства, сподели за Добрич онлайн майката на младия мъж Надя Герджикова. Тя изрази своята изключителна благодарност към хората, които даряват и към кмета на селото Даниел Караджов. Винаги откликва когато го помолим за помощ, разказва жената. Тази година за втора поредна зима им е осигурил около 5 кубика дърва. Съдействал е на два пъти лекарите от ТЕЛК на посетят Митко у дома, за да излязат със становище.


Синът ми е активен, има кураж и надежда, че ще се излекува, споделя Надя Герджикова. Та разказва, че са минали през масажи, иглотерапия и други видове лечения, но се стига до някъде и повече състоянието му не се подобрява. В къщи и сега правят упражнения, но някои дни младият мъж не се чувства добре и това е невъзможно. „Колкото по-рано направим операцията в Кипър, толкова по-добре, защото много се обездвижва. Вече четвърта година е заточен вкъщи“, споделя майката. Но е категорична: „Синът ми се бори и има шанс да оздравее“.

Преди около четири години, докато е студент във Франция, Димитър Стоев претърпява инцидент, след който остава обездвижен е от кръста надолу. Диагнозата му е Квадриплегия. Според лекари във Франция, където пролежава 8 месеца след злополуката, шансовете му за възстановяване са повече от 90 процента.

Банковата сметка, на която можете да дарите средства за лечението на Димитър, е:

BIC (SWIFT) UNCRBGSF

IBAN: BG52 UNCR 7000

1520 7162 46