Ученици от Йордания гостуват на ВУМК - Добрич

За втора поредна година група ученици от Кралство Йордания гостуват на Висше училище Международен колеж (ВУМК) с цел да учат английски език и да опознаят българската култура.

Ученици от Йордания гостуват на ВУМК - Добрич

Йорданската група от 11 младежи на възраст 14-16 години пристигна миналата седмица във ВУМК. За да запознаят домакините си с тяхната родина, всеки от тях представи различни интересни факти от георграфията и историята на страната. В замяна, българските домакини пък са им организирали екскурзии до Варна и Балчик.


 

Миналата година за първи път ученици от Йордания посетиха ВУМК, като останаха изключително доволни от гостоприемството на българите и от двуседмичния интензивен курс по английски език, който се проведе на Албена. Особено им допадна, че преподавателите са чужденци, чиито роден език е английски, и че в курсовете се залага повече на практиката, т.е. учениците говорят на английски всеки ден.

 

По тази причина нова група, начело със същите ръководители, отново избраха България и Висше училище за дестинация, където ще научат английски и ще се насладят на плажа и морето за две седмици - този път на Златни пясъци.

 

Организаторите от ВУМК споделиха, че йорданците харесват българската природа и климат, но най-много се впечатляват от гостоприемството и качественото обучение.

 

ВУМК организира курсове за по английски език за 5-та поредна година, в които ученици от различни държави като Украйна и Русия редовно се обучават. Част от тях проявяват интерес и към самото висше училище, в което те биха продължили висшето си образование след като научат английски език. Така те ще получат и международно признати британски бакалавърски дипломи.