Млада китаристка от Добрич с две награди от национален конкурс

Две награди завоюва Василена Георгиева от Добрич от третото издание на националния конкурс „Децата на България пеят, танцуват и рисуват”, който се провежда вчера и днес в Шумен.

Млада китаристка от Добрич с две награди от национален конкурс

Младата китаристка е възпитаничка на СУ „Св. Климент Охридски” и на школа „Велкова арт китар”, неин преподавател е Екатерина Велкова.




Василена Георгиева се състезава с класическа китара в раздел „Класическа музика” в четвърта възрастова група. Талантливото момиче спечели първо място. Журито, председателствано от проф. д-р Ростислав Йовчев, й отреди и една от двете специални награди в конкурса – звукозапис в обновеното студио на радио „Шумен”, който може да направи до края на годината.

В раздел „Класическа музика” беше най-голямата конкуренция, имаше много изпълнители на пиано, цигулка флейта и други инструменти, сподели за Добрич онлайн Екатерина Велкова.

Още няколко конкурса предстоят на Василена Георгиева. На 25 и 26 март тя ще мери сили в „Дни на класическата музика” на националното училище по изкуствата ”Добри Христов” във Варна. На 28 март талантливата китаристка ще участва в Международния конкурс по класическа китара в Кюстендил.