Кандидатстудентска борса се провежда в Добрич

За 24-та поредна година в Младежки център - Добрич се провежда кандидатстудентска борса. Тази година в нея участват 19 висши училища.

Кандидатстудентска борса се провежда в Добрич



Сред тях са Нов български университет - София, русенски университет „Ангел Кънчев“ – Русе, софийски университет „Св. Климент Охридски“ – София, стопанска академия „Д. А. Ценов“ – Свищов, Технически университет – Варна; Тракийски университет – Стара Загора; Химикотехнологичен и металургичен университет – София; шуменски университет „Епископ Константин Преславски”– Шумен и др.


На борсата кандидатстудентите ще получат информация, консултация и съвет от специалисти от висшите училища за условията, реда и сроковете за кандидатстване, класиране и записване; за програмите за подготовка на приемните конкурсни изпити; за предварителните и редовните изпити, за признаването на зрелостните изпити, битовото устройване на студентите, социалните придобивки и др. Освен това ще се предостави възможност за снабдяване с кандидатстудентски справочници, учебно-помощни и информационни материали.

Кандидатстудентската борса се организира със съдействието на Сдружение "Кандидатстудентска борса" - София, Община град Добрич - Структура "Образование" и Общински младежки център "Захари Стоянов".


Д-р Емилия Баева официално откри борсата и посъветва бъдещите студенти да бъдат настойчиви, да задоволяват своето любопитство, за да могат правилно да изберат своята професионална реализация. 

„Доволен съм от борсата. Харесва ми това, че може да разговаряме очи в очи с хората, които представят университетите и да ги питаме различни неща, които ни интересуват. Всички университети имат телефони, по които може да се свържем, но винаги е по-добре да контактуваме и да се информираме на живо", сподели един от кандидатстудентите Николай Стефанов, който тази година завършва в гимназията по туризъм в Добрич.


Кандидатстудентите могат да се възползват от услугите на представителите на учебните заведения днес до 18:00 часа и утре - 13 март от 9:00 до 14:00 часа.