Произведения от стъкло и керамика представя изложба в „Двореца“

Изложба „Изкуството в Двореца - вдъхновение” ще бъде открита на 23 март от 17 часа в Каменната зала на „Двореца“ в Балчик.

Произведения от стъкло и керамика представя изложба в „Двореца“

С нея държаният Държавен културен институт, Училището по стъкларство, живопис и промишлен дизайн в Валашске Мезиржичи и Училището по изкуства в Тренчин отбелязват успешното завършване на съвместна си дейност по проект “Модерен дизайн – Чехия- Словакия -България”, който се финансира по програма „Еразъм +“.



В ексопзицията ще бъдат представени произведения от стъкло и керамика.  Те са продукт на поредица художествени пленери, които двете училища проведоха в България на територията на "Двореца" от началото на проекта през октомври 2016  година  до сега. Творчески наставници на пленеристите  от  чешка страна бяха майстор магистър Йозеф Дивин и Красимира Колчева,  а от словашка – Владислав Кадоки и Ивета Охранкова.

И през настоящата 2018 година идеята за творческо сътрудничество между "Двореца" - Балчик и Училището по стъкларство, живопис и промишлен дизайн във  Валашске Мезиржичи ще очаква своята реализация, като инициатива, маркираща добрите двустранни културни практики.