Кметът на с. Батово потърси съдействие от народните представители от ГЕРБ за решаване на проблема с наводненията

На среща с народните представители от ГЕРБ Даниела Димитрова и вицеадмирал Пламен Манушев кметът на село Батово Марияна Димитрова потърси съдействие за трайно решаване на проблема с наводненията в селото.

Кметът на с. Батово потърси съдействие от народните представители от ГЕРБ за решаване на проблема с наводненията

Само за периода от началото на 2014 година до есента на 2016 година селото пет пъти е наводнявано, като в два от случаите водата е достигнала до 1-1,60 метра над терена. Заливат се частни имоти и се нанасят щети на пътя Добрич-Албена, общинския път Батово-Прилеп, както и улица „Трета“, на която се намират детската градина и училището в селото.



Димитрова сподели, че при последното топене на снеговете преди седмица отново е прелял каналът, който преминава през Батово, и са били наводнени дворове.

Тя потърси съдействието на народните представители от ГЕРБ,  за да може да се реализира проектът за изграждане на отводнителен канал в селото. Той е разработен и внесен от Община Добричка в Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.

С него се иска финансиране за изграждане на отводнителен канал през село Батово до река Батовска и водосток на пътя Бтово-Прилеп. Иска се да бъдат отпуснати 1 841 844,78 лева за финансиране на строителството на целия канал или 1 002 719,09 лева за строителството на част от канала, като от бюджета на общината могат да се осигурят 84 640 лева.