Момче от Добрич жъне успехи като възпитаник на математическа гимназия „Д-р Петър Берон“ във Варна

Петокласникът Добромир Ангелов от Добрич постига големи успехи като ученик в математическа гимназия „Петър Берон“ във Варна.

Момче от Добрич жъне успехи като възпитаник на математическа гимназия „Д-р Петър Берон“ във Варна

Момчето завършва четвърти клас в СУ „П. Р. Славейков“, възпитаник е и на Математическата школа в ЧСУ „Леонардо да Винчи“. Наградите му в областта на математиката докато е в Добрич са многобройни – от международни и национални състезания. Най-голямата е от лятото на м. г., когато в Куала Лумпур, Малайзия, печели златен медал. От тази учебна година момчето учи във варненската гимназия. 




Многобройни са отличията на Добромир Ангелов откакто е възпитаник на МП „Д-р Петър Берон“, научи Добрич онлайн от майка му Светла Георгиева. На националните математически състезания „Хитър Петър“ и „Черноризец Храбър“ има съответно трето и първо място, първи е и на националния турнир „Иван Салабашев“ с максимален резултат.  На есенния и зимен кръг на международното състезание „Математика без граници“ грабва златни медали. Добромир успешно преминава първи кръг и класиран за втори на международното състезание IMAS. На Общинския кръг на олимпиадата по математика е с 20.5 от 21 точки, а на областен кръг - с 20 от 21 точки. На Общинския кръг на олимпиадата по информатика постига максимален резултат от 300 точки, а на такъв по география - 95 от 100 точки. И още един максимален резултат – в онлайн математическо състезание за суперзвезда на „Академия 21 век“, Пловдив, есенен кръг. 

Наскоро Добромир преминава успешно квалификациите, с най-добър резултат от петокласниците, и се класира да представя МГ "Д-р Петър Берон" – Варна на Пролетните математически състезания в Русе в края на месеца. Тази година момчето отново е със силна номинация във фондацията на Димитър Бербатов, „Клуб 2017“.

Последното отличие на Добромир е от състезанието „Математически таланти“ в Стара Загора, на което петокласникът става втори. Момчето и още две деца от 5 клас решават задачите без грешки, с максимален резултат. Проверяващите  обаче решават кой на кое място да е и за Добромир е отредено второто. Явяването на Добромир на състезанието „Математически таланти“ е след шест успешно преминати онлайн кръга. 

Като цяло му харесва в новото училище, споделя майка му. Добромир посещава и школа по програмиране С++  към Математическата гимназия.