Популярната с певческите си успехи Димитрина Германова ще участва в национална олимпиада по БЕЛ

Популярната в Добрич, а и в цяла България с певческия си талант Димитрина Германова от седми клас в СУ „П. Р. Славейков” се класира на първо място с 91 точки в Областния кръг на олимпиадата по Български език и литература сред седмокласниците.

Популярната с певческите си успехи Димитрина Германова ще участва в национална олимпиада по БЕЛ

Тя ще бъде една от представителките на Добрич в Националната олимпиада по БЕЛ в Сливен. Участниците в Областния кръг на олимпиадата по БЕЛ са решавали стандартен тест с 24 въпроса, въпрос – теза и съчинение – разсъждение на тема: „Какви са мотивите на баба Илийца да бърза с утроени сили към манастира?”



Преподаватели на Димитрина Германова по БЕЛ в СУ „П. Р. Славейков” са Искра Керанова и Марияна Калчева.

Димитрина Германова е възпитаничка на студо за поп-рок певци “Сарандев“ при общински младежки център „Захари Стоянов“ с вокален педагог Елена Карабельова. Момичето е носител на множество престижни награди от национални и международни конкурси и фестивали. През 2016 година тя достигна до финала на Националната селекция за български представител в „Детска Евровизия“.

Последното отличие на Димитрина е от престижния международен конкурс „STARS OF THE ALBION“ в Англия през февруари, където спечели ГРАН ПРИ в категория „Пеене“.