Ученици от 7 до 12 клас мериха сили в областен кръг на олимпиадата по ИТ

Областен кръг на олимпиадата по Информационни технологии се проведе в Интерактивната зала на регионална библиотека „Дора Габе“ в Добрич. Организатори бяха Министерството на образованието и науката и Регионално управление на образованието.

Ученици от 7 до 12 клас мериха сили в областен кръг на олимпиадата по ИТ

В олимпиадата сили мериха ученици от 7 до 12 клас. Представени бяха добричките училища ЕГ „Гео Милев“, СУ „ Любен Каравелов“, ЧПГТП „Райко Цончев“ и ПМГ „ Иван Вазов“ и ПГЗ „Т.Рачински“ в Генерал Тошево.Участниците защитиха своите проекти в направления: Мултимедия - Енергия и околна среда, Светлина, Симетрия, История и развитие на селскостопанската техника, Влиянието на новите технологии върху нашия живот, Електрическата Енергия в живота и природата, Хари Потър; Направление: Уеб сайт - Добруджанска фолклорна област и бит, Велосипедите, Тайните на Ада, Проклятието на фараона, Динозаври, Здравословен начин на живот; Направление: Интернет приложния - SmartHelper твоя умен виртуален помощник, Dobrich Services.



Регионална библиотека „Дора Габе” се радва да бъде домакин на олимпиади и състезания в областта на науката и изкуствата, които развиват ключови компетентности и умения за живот, изключително необходими на младите хора в съвременното общество, да предоставя възможност на учениците за интелектуална и творческа изява, споделят от културната институция.