Трио „Христов“ отново на родна добричка сцена

Великденските празници и поканата на Община град Добрич са поводите за пребиваването на Евгения Христова, Мария Христова и Петър Христов в родния Добрич. Почитателите на класическата музика ще имат възможността да се срещнат с изкуството им на 29 март от 18 часа в огледална зала „Нели Божкова“.

Трио „Христов“ отново на родна добричка сцена

Концертът пред родна публика в Добрич включва класическа, романтична и латиноамериканска музика. За първи път в града ни ще бъде представен един от първите електронни музикални инструменти и единственият, на който се свири без да бъде докосване. Трио „Христов“ се завръща на родна сцена в навечерието на Великден и ни обещава едно истинско преживяване.


Петър Христов – обой, пиано, Мария Христова – виолончело, и Евгения Христова - виола, пиано, китара, теремин, започват музикалния си път в родния си град Добрич, възпитаници са на средното музикално училище „Добри Христов” - Варна, на държавната музикална академия „Панчо Владигеров” – София, и са специализирали солова, камерна и барокова музика в германските музикални академии в Мюнхен, Берлин, Хановер, Карлсруе, Тросинген и Любек, завършвайки най-високата степен за музикално изпълнителско образование в Германия – солистичен диплом.

Лауреати са на награди от конкурси в България, Германия, САЩ, Чехия, Италия и Австрия. Професионалният им път преминава през оркестрите на Българското национално радио, Българската национална опера, Оркестър „Густав Малер” с диригент Клаудио Абадо, Мюнхенските симфоници, Мюнхенския камерен оркестър, Магдебургския симфоничен оркестър, Франкфуртската опера, ансамбъл „Феникс” Базел, преподавателска дейност във висши немски музикални училища, воденето на майсторски класове, концерти със солова и камерна музика в страни от пет континента. 

Входът на концерта в Добрич е свободен.