Лекоатлети от цялата страна ще участват в състезание по благотворителност в подкрепа на Митко от Оброчище

Балчишките лекоатлети призовават своите приятели и съперници от клубовете в страната да се включат в благотворителна акция за разделно събиране на пластмасови капачки, която се провежда в подкрепа на лечението на Димитър Стоев от село Оброчище, съобщава вестник „Балчик”.

Лекоатлети от цялата страна  ще участват в състезание по благотворителност в подкрепа на Митко от Оброчище

“Остават по-малко от два месеца до 5 май, когато в Белия град ще се проведе шестото издание на турнира по хвърляния “Дионисополис”. Призоваваме ви дотогава да събирате всякакви пластмасови капачки. Донесете ги в Балчик, за да направим още едно състезание - по благотоврителност. Събраните капачки ще бъдат дарени за подпомагане на лечението на млад мъж от община Балчик”, апелират от ръководството на СКЛА “Черно море – 2005”.



След злополука преди четири години Димитър Стоев е с пречупен вратен прешлен и наранен гръбначен мозък. 32-годишният мъж е парализиран от кръста надолу.

Шансът за възстановяване след операция за присаждане на стволови клетки е повече от 90%.

Митко има оферта от кипърска болница с определена сума за лечението 60 000 евро, които са непосилни за семейството.

В помощ на лечението на Димитър Стоев има няколко кампании. В община Балчик се събират пластмасови капачки. Средства се набират и чрез кампанията „Да изправим Митко на крака” чрез онлайн платформата „HelpKarma” на адрес https://helpkarma.com/campaign/da-izpravim-mitko-na-kraka-29.

Продължава и онлайн инициативата във фейсбук страницата „Благотворителен базар „За лечението на Митко“. Замислена е серия от благотворителни онлайн търгове. Първият ще бъде за  бижута. Той ще започне в 10 часа на 24 март и ще продължи до 18 часа на 31-и. На благотворителната страница са публикувани първите снимки на бижута, които ще се продават с наддаване. Там ще бъдат обявени и  условията на търга.