Цифрова Седмица 2018 в Регионална библиотека „Дора Габе”

Регионална библиотека „Дора Габе” се включва в Цифрова Седмица /All Digital Week/ 2018.

Цифрова Седмица 2018 в Регионална библиотека „Дора Габе”

През седмицата 19 – 25 март 2018 г. в Центъра за информация и справочно-библиографско обслужване на библиотеката ще бъде представяна презентация на тема „Безопасен интернет”. Ще имате възможността да  получите флаери с Правила за сигурност и безопасност в Интернет и съвети как да разпознаваме фалшивите новини .



В Центъра за информация и справочно-библиографско обслужване имате възможност:

- Да се научите да работите с компютър, да получите консултантска помощ и индивидуално обучение за търсене на информация в интернет и за ползване на средства за комуникация – имейл, Скайп, Фейсбук и други социални мрежи.

-Да четете онлайн вестници и бюлетини

- Да получите информация и достъп до административни електронни услуги (електронно правителство)

На уебсайта на библиотеката http://www.libdobrich.bg в рубриката Полезно за вас http://www.libdobrich.bg/listinfo.php?id=232 можете да посетите сайтове на държавни институции, образователни портали, услуги на електронното здравеопазване - проверка на личен лекар, търсене на лекарства, заплащани от НЗОК, справка за здравноосигурителен статус, онлайн ресурси за търсене на работа, както и помощ при кандидатстване за работа, свободните работни места в Добрич и областта, връзки към местни, национални и световни културни институти, актуални културни новини от Добрич и страната, безплатно културно съдържание, онлайн издания за култура и изкуство.

Всеки, който иска да се научи да ползва компютър и да сърфира в интернет, е добре дошъл в библиотеката.

За контакт: Кръстинка Андреева, тел: +359 58 602574 e- mail: infocenter@libdobrich.bg