Добруджа чака съперника за КНК

На 26 юли хандбалистите на Добруджа ще научат името на първия си съперник в евротурнирите. Добричлии ще участват в турнира за КНК.

Добруджа чака съперника за КНК

p6050095_300За седма поредна година хандбалистите на Добруджа ще представят Добрич на европейска сцена.


 

Жребият за евротурнирите ще бъде теглен на 26 юли. Добричлии като носители на Купата на България ще играят за КНК. Любопитното е, че турнирът е исторически, тъй като това е последното му издание. От следващия сезон КНК и Купа на ЕХФ се обединяват в една надпревара.

 

Целта ни е да стигнем възможно най-напред в евротурнирите, имаме своите шансове да отстраним 1-2 отбора при добър жребий, коментира за Добрич Онлайн старши треньорът на Добруджа Георги Андреев. В турнирите на родна сцена жълто-зелените отново са се прицелили в класиране на всички финали.

 

На този етап е трудно да се каже дали Добруджа ще може да домакинства в своята зала в Добрич в евротурните. Причината е в завишените изисквания на ЕХФ и глобите, които започват от 1 000 евро за всяко забележка по залата.

 

В началото на август ще започне подготовката на ХК Добруджа. След силното представяне на школата на добричлии през изминалия сезон, 4-5 юноши на Добруджа ще получат доверието на Георги Андреев да играят при мъжете. На този етап единствено Светлин Димитров напуска тима. Той изкара пробен период в отбор от Франция и е бил одобрен.

 

След един полусезон в Бундеслигата, в Добруджа се завръща Росен Колев, съобщи още Георги Андреев. В продължежение на 3 години и половина той бе водещият голмайстор на добричлии.

 

Светлин Димитров ще продължи кариерата си във ФранцияСветлин Димитров ще продължи кариерата си във Франция