Златните рибки от Добрич мериха сили с водещи в плуването клубове в Румъния

Представихме повече от чудесно спортния клуб по плувни спортове “Добруджа”, както и нашия град Добрич и България. Това споделя в профила си във фейсбук треньорът по плуване на спортна зала „Изида“ Веселин Нейков.

Златните рибки от Добрич мериха сили с водещи в плуването клубове в Румъния

Както Добрич онлайн писа, осем негови възпитаници участваха в турнира “Prima Vera” и завоюваха общо 21 медала. Плувната надпревара се проведе през уикенда на Олимпийски комплекс „Изворани“, Букурещ. В състезанието взеха участие над 600 деца и във всяка дисциплина се бориха между 90 и 110 плувци.



Никой от домакините не очакваше, а, да си призная, и аз лично не очаквах такъв стабилен резултат от един клуб от малък град, състезавайки се с още 41 клуба, част от които са водещи в румънското плуване от години, споделя Нейков. Той отбелязва, че турнирът “Prima Vera” е на изключително ниво със завиден бюджет. 


Резултатите на добричките златни рибки са:

Преслава Йорданова - 2 златни медала и един сребърен - индивидуално на 50 кроул, 50 бруст и 100 бруст, злато и сребро на смесена и кроулова щафета,

Радо Нейков - злато, сребро и бронз, съответно на 50 кроул, 100 кроул и 50 бътерфлай,

Мая Веселинова - злато и сребро на 50 и 100 гръб, злато и сребро на щафети,

Лъчезара Апостоостолова - със сребро на 50 бътерфлай, сребро и злато на щафети,

Витомир Новачев - два бронза на 50 и 100 гръб,

Елеонора Ламбова - сребро на 100 кроул, злато и сребро на щафети,

Георги Димитров - сребро на 50 бътерфлай,

Калоян Сърбов е най-новото попълнение в отбора, той дебютира повече от добре с 8-о и 9-о място на 50 м кроул и гръб. 

Веселин Нейков изказва своите благодарности на всички деца и родители, както и на собственика на „Изида“ Младен Матеев - за предоставената база и прекрасните условия за подготовка. Той благодари и на народния представител Йордан Апостолов, осигурил за пореден път транспорта на състезателите.