Млад спортист – възпитаник на Ресурсния център в Добрич, получи награда от Областна управа

Млад спортист – възпитаник на Ресурсния център в Добрич, получи награда от Областна управа
Заместник областните управители Тодор Георгиев и д-р Катя Ганова посрещнаха 13- годишния Пламен Атанасов, възпитаник на Ресурсния център за интегрирано обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности в Добрич, който представи достойно българските атлети с интелектуални затруднения – участници в Световните летни игри на Спешъл Олимпикс' 2011 в Атина в края на месец юни. Момчето бе придружено от майка си и директорката на Ресурсния център Енеида Ненова.

Зам. областните управители поздравиха Пламен за  изключителното постижение в първото за момчето голямо международно състезание. В турнира по “Боче” са участвали 300 състезатели от 185 страни.   

 

Припомняме, че от 14- членната българска делегация младият спортист завоюва трето място отборно и четвърто в индивидуалното класиране. Заедно със съотборничката си Петя Маркова от Плевен в надпреварата на смесени двойки Пламен Атанасов завоюва бронзов медал. Българските представители са отстъпили само пред отборите на Унгария и Молдова. В индивидуалното класиране Пламен Атанасов заема четвърто място, отстъпвайки само на представители на Бангладеш, Бахамските острови и Тунис.     

 

От името на Областния управител момчето получи хубав спортен екип с пожелание достойно да се представя и на следващи турнири и да прославя името на родината си. Зам. областните управители сърдечно поздравиха Пламен Атанасов, изразиха своята гордост от отличните постижения, които е постигнал  благодарение на своята всеотдайност, отговорност и спортсменски дух. Заслужената победа, разбира се, е и в резултат на подкрепата и грижите на семейството и треньорите. А всички ние, като общество, като институции, трябва да осигурим най-добрите възможности за младите спортисти с интелектуални увреждания, за да имат възможност да спортуват, и да доказват, че могат, заявиха Тодор Георгиев и д-р Катя Ганова.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+