Областен конкурс за най-малките "Нарисувай приказка" организира музеят в Добрич

Областен конкурс, посветен на 130-годишнината от рождението на Дора Габе, обявява Регионалният исторически музей в Добрич.

Областен конкурс за най-малките "Нарисувай приказка" организира музеят в Добрич

В конкурса могат да участват деца от Добрич и областта от 3 до 7 години, разделени в две възрастови групи. Всеки малък художник може да представи по две рисунки по творби на Дора Габе, техниката е по избор. Желателно е да бъдат с размери 35/ 50 см.


Постъпилите детски творби ще бъдат оценявани от компетентно жури. Ще бъдат присъдени награди във всяка възрастова група.

Рисунките трябва да бъдат изпратени до 20 април в дом-паметник "Йордан Йовков". Те трябва да съдържат следната информация: заглавие на творбата, трите имена на участника, име на детската градина, група, точен адрес и телефон за контакти.

Резултатите ще бъдат обявени на 1 май в сайта на Регионален исторически музей в Добрич: dobrichmuseum.bg. Най-добрите творби ще бъдат експонирани във фоайето на дом-паметник "Йордан Йовков". Награждаването на отличените участници ще бъде на 3 май от 16.30 часа в дом-паметника.