Община град Добрич организира за трета поредна година кампанията „Бъди здрав“

В рамките на общинската кампания „Бъди здрав” 2 - 5 април 2018 г. ще бъде организирана алея на здравето, обособена пред скейт парка в градската градина.

Община град Добрич организира за трета поредна година кампанията „Бъди здрав“

Подготвена е богата програма за различни възрасти, която цели да допринесе за здравословен начин на живот и да възпита у децата здрав дух и здраво тяло.



На 2 април от 14 часа - Крос и колоездене за здраве, съвместно с ученици и учители от Спортно училище „Г. С. Раковски” в Градски парк „Свети Георги”. Финалът ще е площадката пред СК „Изида”. Организатори на кроса са Община град Добрич и СУ „Г.С.Раковски”.

От 15:00 до 17:00 ч., на същия ден на алеята на здравето пред скейт парка ще има Здравен пункт за измерване на кръвно налягане, кръвна захар, индекс телесна маса и диагностика на здравето с биоскенер. Ще бъдат предоставяни информационни брошури. Организатори са Община град Добрич, БЧК, Център за здравословно хранене гр.Добрич, Био магазин „Добрата фея”.

На 2 април от 16 часа ще бъде официално открита седмицата на здравето пред скейтпарка в градската градина. В откриването ще се включат Хип-хоп формация NNS crew при Общински младежки център „Захари Стоянов”/ОМЦ/, Студио за поп-рок певци „Сарандев” при ОМЦ „Захари Стоянов”. Организатори са Община град Добрич, ОМЦ „Захари Стоянов”.

От 2 до 5 април, по предварителна заявка в Художествена галерия Добрич ще бъде представена презентация „Хармонията на здраво тяло в гръцкото изкуство”.

От 2 до 5 април в Регионална библиотека „Дора Габе” можете да разгледате витрини с библиотечни документи по повод 7 април - Международен ден на здравето.

Всеки ден от 2 до 5 април в 10 часа ще се провеждат празници на Витамините в Детските ясли.

На 2 и 3 април от 9:00 до 10:00 часа и на 4 и 5 април от 14:00 до 15:00 часа  - Дни на отворени врати в ДКЦ І. Д-р Жанета Стефанова /дерматовенеролог/ ще провежда безплатни прегледи за профилактика на псориазис. Телефон за предварително записване: 058/601 474. Място: ДКЦ І, кабинет №320.

На 2 април от 15:00 до 16:00 часа  и на 4 април от 8:00 до 9:00 часа - Дни на отворени врати в ДКЦ І. Д-р Силвена Цветанова – гастроентеролог ще извършва безплатни прегледи за профилактика на язвената болест и НР инфекции. Телефон за предварително записване: 058/601 474. Място: ДКЦ І, кабинет №417.

На 3 април  от 10:00 часа Детска градина № 9 „Пчеличка”, Детска градина № 8 „Бодра смяна” и Детска градина №10 „Слънчице” организират детски тържества „Здравословно аз ще ям, за да стана най – голям”. Място : Детска градина № 9.

На 3 и 4 април от 13.30 до 15.30 ч. - Дни на отворени врати в ДКЦ ІІ. Д-р Валери Веселинов /хирург/ ще извършва безплатни ехографски прегледи на млечна жлеза. Телефон за предварително записване: 058/ 604 574. Място: ДКЦ ІІ, кабинет 311. 

От 3 до 5 април от 11.00 до 12.00 - Безплатни прегледи при специалисти психиатри. „Психично здраве – част от здравето на човека” - дни на отворени врати в Център за психично здраве„ Д-р П.Станчев” /ЦПЗ/. Телефон за предварително записване : 058/ 622 645. Място ЦПЗ „Д-р П.Станчев”. Организатор: ЦПЗ „Д-р П.Станчев”.

На 3 април от 14:00 часа - Беседа на тема „Здравословно хранене” за членове на пенсионерските клубове. Място: Пенсионерски клуб „Европейски гласове”. Организатори са Община град Добрич, РЗИ, Висше училище по мениджмънт.

На 3 април от 14:30 часа на площадката пред СК”Изида” СК по художествена гимнастика и борба към СУ „Г. С. Раковски”ще правят демонстрации. Организатори са Община град Добрич, СУ „Г. С. Раковски”.

На 4 април от 10:00 часа ще се проведат Спортни игри между потребители на Дневен център за пълнолетни лица с увреждания и Защитени жилища за лица с умствена изостаналост. Място: ДЦПЛУ, ул. „Суха река“ № 37.

На 4 април от 13:30 часа - Библиотерапия с потребители на ЦПЗ „Д-р Петър Станчев”. Организатори са Регионална библиотека „Дора Габе”, ЦПЗ „Д-р Петър Станчев”.

На 4 април от 15:00 до 17:00 ч. - Здравен пункт за измерване на кръвно налягане, кръвна захар, индекс телесна маса и диагностика на здравето с биоскенер. Предоставяне на информационни брошури. Място: Алея на здравето пред Скейт парк в Градски парк. Организатори са Община град Добрич, БЧК, Център за здравословно хранене гр.Добрич, Био магазин „Добрата фея”.

На 4 април от 15.00 ч. - Демонстрация по канадска борба. Място: Алея на здравето пред Скейт парк в Градски парк. Организатори са Община град Добрич, Клуб по канадска борба „Хищник”.

На 5 април от 10: 30 часа в ЦНСТ 1,2,3 и ЦОП ще се проведат спортни игри с участие на потребители и възпитатели на Центрове за настаняване от семеен тип за деца без увреждания /ЦНСТ/ и Център за обществена подкрепа /ЦОП/.

На 5 април от 13:30 часа  в Бизнес залата на Община Добрич ще се проведе обучение за медицински специалисти  „Превенция на агресия и рисково поведение в ранното образование”.

Съпътстващи дейности:

На 29 март от 10 часа - „Здрави и силни” – спортен турнир на учениците от трети клас при СУ „Димитър Талев”и ОУ „Христо Ботев”. Организатори са Община град Добрич, РЗИ, СУ „Димитър Талев”и ОУ „Христо Ботев”

На 12 април от 13:30 часа  - Среща разговор с Весела Тотева /журналист и автор на биографичната книга „Падение и спасение”/ за силата да излезеш от ада на зависимостта. Място: Зала Добрич. Организатори са Община град Добрич, Превантивен информационен център /ПИЦ/