Ученици от СУ "Св. Климент Охридски" поздравиха членовете на „ХобиСклуб” - Добрич

Ученици от вторите класове на СУ "Св. Климент Охридски" - гр. Добрич посетиха НПО „ХобиСклуб”, за да поздравят хората с увреждания по случай пролетните празници.

Ученици от СУ "Св. Климент Охридски" поздравиха членовете на „ХобиСклуб”  - Добрич


Второкласниците от училището за таланти зарадваха членовете на „ХобиСклуб”  - Добрич с пролетни песни, танци и великденска сценка. 


Председателят на неправителствената организация Иван Тодоров приветства децата и изказа своята благодарност към тях, че са дошли да уважат хората с увреждания.  Той запозна децата със своя приятел – белия бастун и им обясни за какво служи той, а именно, че помага на незрящите хора да се придвижват. Иван Тодоров каза на децата, че ако видят  човек с бял бастун – той е незрящ и те трябва да му помогнат. 


Накрая всички се хванаха за ръце и поведоха хоро, изпълнено с настроение. 

„Една от основните ни цели беше да разделим познавателната активност на учениците и да увеличаваме техния социален опит, затова сме гости на „ХобиСклуб”, за да видят различните хора и да ги приемат такива каквито са”, заяви Дочка Койчева – начален учител в СУ „Климент Охридски”.


Днешното събитие е част от поредицата интердисциплинарни уроци от Програмата на иновативно средно училище "Св. Климент Охридски". Тези уроци ще поставят малките ученици в активна позиция, ще предизвикат интерес и ще развият умения за комбиниране на придобитите знания с цел трайност и задълбоченост. "Изнасянето" на уроците извън класната стая ще мотивира желанието у малките ученици да търсят, изследват и изучават.