Доброжънци спечелиха проект за „Ябълка 2” в Добрич

Доброжънци спечелиха проект за „Ябълка 2” в Добрич
„Ябълка 2” ще бъде изградена в Добрич благодарение на проект, спечелен от Доброжънци, съобщи за Добрич онлайн доброволецът в организацията Илияна Христова.

Както вече ви информирахме, проектът „Ябълка 2” бе сред 16-е предложения, одобрени при първия подбор на “The spot” – Мястото. По време на втората сесия преди дни са избрани 10 проекта в цялата страна, които ще бъдат реализирани.


Нов момент тази година ще бъде провеждането на вътрешен конкурс, чрез който ще се определи мястото, което ще бъде облагородено, сподели Илияна Христова. За това ще се борят четири места в Добрич, които ще бъдат почистени от местните жители. Мястото, което стане първо в конкурса, ще бъде облагородено. Някакви промени ще бъдат направени и на другите места, посочи Илияна Христова. Тя обясни, че този път ще заложат на хората, които сами да направят мястото привлекателно, а Доброжънци ще им помагат само като експерти.


Припомняме, че първата „Ябълка” бе открита на 16 септември миналата година по проекта, с труда на доброволци бе възстановено игрището между училищата „Климент Охридски” и „Леонардо да Винчи”. Проектът “_Място” е разработен, за да изгради/ надгради капацитета на партньори от НПО, публичен и частен сектор, участващи с общ проект за техния град. Проектът е замислен да насърчи споделянето на знания в сферата на междусекторното сътрудничество, облагородяване и разпространи добрите практики свързани с подобряване на градската среда.


Проектът “_Място – Доброволчество с въздействие” е ръководен и разработен от сдружение „BG Бъди активен“ и финансово подкрепен от The Coca-Cola Foundation. Предшестван е от предишно програмно издание през 2017 г., а с настоящата покана стартира вторият национален Placemaking проект.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+